Sleutels tot Succesvol Solliciteren

 

In mijn laatste artikel had ik een kleine cliffhanger benoemd. Ik beschreef een gesprek met een kandidaat van mij, die meerdere sollicitaties had lopen en hierdoor keuzestress ervaarde. Ik vroeg hem: “ Hoe komt het dat jij zo succesvol aan het solliciteren bent?”. Hij wist het antwoord niet, ik wel. Hij hield zich aan de sleutels van succesvol solliciteren.

 

In mijn carrière heb ik 1000+ kandidaten gesproken, honderden opdrachtgevers bezocht en gesproken en vele succesvolle matches gemaakt. Daarnaast ben ik regelmatig gevraagd te sparren met kandidaten over sollicitaties waar ik niet de bemiddeling voor had gedaan. En ook deze leidden meer dan eens tot een baan.

 

 

Deze sollicitanten houden zich aan een ongeschreven code. Ik noem ze “sleutels tot succesvol solliciteren”. Ik deel ze graag met je:

 

FOCUS

Focus betekent niet anders, dan scherp stellen. Net als bij het maken van een foto, kun je je lens scherpstellen tot het gewenste resultaat. Focus helpt je met het zien van de mogelijkheden en het links laten liggen van belemmeringen. Zo heb ik meer dan eens de vraag gekregen: “Sharon, ik ben nu 54 jaar oud. Wie zit op mij te wachten? Ik lees overal, dat het voor deze leeftijd te moeilijk is om een baan te vinden.” Ik kijk mijn kandidaten dan aan en geef het volgende antwoord: “Als je dit weet, dan zijn er wat mij betreft twee opties: je solliciteert niet, of je neemt het ter kennisgeving aan en kijkt naar wat er wel mogelijk is. De belemmering zit hem niet in de leeftijd, maar in je mening / je oordeel over de leeftijd. Ik heb door de jaren heen kandidaten van alle leeftijden bemiddelt.”

 

KEUZE

Deze is voor velen, de moeilijkste. Ik weet niet wat ik wil? Ik heb te veel interesses. Straks mis ik iets. Wat als ik de verkeerde keuze maak? Keuzes maken, is ook voor mij, nog steeds iets waar ik over na moet denken en soms lastig vind. Ik wil teveel en ik kan niet alles op hetzelfde moment en soms leidt het niet maken van een keuze tot stilstand.

Met de komst van het begrip “volg je passie” is het voor nog meer mensen moeilijk geworden. Alsof je ergens aan moet voldoen. Alsof je niet meer meetelt, als je geen passie kan benoemen. Soms is het maken van een keuze moeilijk, als je ergens in gerold bent, zonder er bewust voor te hebben gekozen en je ineens gedwongen wordt om een nieuwe baan te vinden.

Ik probeer mijn kandidaten te helpen, door ze te laten inzien, dat je het klein mag maken. Een verkeerde keuze is niet erg. Het helpt je te ontdekken wat je niet wil. En je mag altijd een nieuwe keuze maken, er dus op terug komen. En je gaat geen huwelijk aan met je nieuwe baan. Als je dat bedenkt is de eerste vraag, die je jezelf kunt stellen: “wat betekent werk voor mij?” Daarna geef je antwoord op: “wat vind ik belangrijk in mijn nieuwe baan?” En dan heb je een betere mindset om volgende keuzes te maken.

 

En keuzes maken zetten aan tot doen!

 

DOELEN STELLEN

Als je solliciteert helpt het je om doelen te stellen. Het uiteindelijke doel van solliciteren is uiteraard om een nieuwe baan te vinden. Het solliciteren in zichzelf is een weg, die je gaat bewandelen. En het wordt een stuk leuker en makkelijker als je deze weg in stukjes hakt en elk stukje een doel is, wat je wil bereiken. Zodra je antwoord geeft op de vraag wat je nodig hebt om een baan te vinden, heb je je doelen benoemd. En deze kunnen naast elkaar bestaan of opeenvolgend. Doelen behalen heeft een effect in zich, namelijk je wordt er blij van. En blijheid houdt je gemotiveerd. Iets wat heel belangrijk is aan solliciteren. Soms is het dan handig om hierbij enkele deadlines te stellen. Het opstellen van een CV bijvoorbeeld, of het aanpassen van je profiel op LinkedIn. Het reageren op een vacature. Of hoe lang je nodig hebt om te oriënteren op een keuze, voordat je überhaupt een vacature zoekt. Wat ik je mee wil geven is: stel meerdere doelen om te komen tot je nieuwe baan. Hak het proces in stukjes. Hiermee bewaak en stuur je het proces.

 

TIJD EN INVESTEREN

Voor mij is dit onlosmakelijk met elkaar verbonden. Solliciteren kost tijd en tijd is kostbaar. Sommige kandidaten zeggen me wel eens: “solliciteren is net een fulltime baan.” of “ik heb het zo druk nu ik niet meer werk. Ik moet gewoon tijd vrijmaken om straks weer te kunnen werken.” Niemand komt bij je aan de deur met jouw ideale baan. Je zult zelf aan het werk moeten gaan. En alle activiteiten die je gaat oppakken om die nieuwe baan te vinden, is een tijdsinvestering. En soms een financiële investering, zoals het volgen van een opleiding, of een treinrit naar een jobcoach. En er gaat soms tijd overheen. Jij wil misschien per morgen die nieuwe baan, maar is morgen die nieuwe baan wel beschikbaar voor jou?

Neem je tijd en steek hier oprechte energie in. En realiseer je, dat als je het roer om wilt gooien, het vinden van een nieuwe baan meer tijd kost, dan wanneer je kiest voor een baan, die past bij je laatste werkervaring.

 

REGIE

Het is heel belangrijk, dat je zelf achter het stuur zit. Solliciteren doe je zelf, het overkomt je niet. Je doet het voor jezelf, dus neem je verantwoordelijkheid. Stuur en ben duidelijk. Dit wil ik verder verduidelijken met een aantal valkuilen.

Een veel voorkomende valkuil van sollicitanten is, de vraag: “wil je met me meezoeken naar mijn nieuwe baan?” Ik ga je uitleggen, waarom je deze vraag niet zo moet stellen. Het antwoord gaat jou namelijk niet helpen. Het is een vraag naar iemands motivatie. Ja, nee of ik weet het niet. Daarmee is de vraag beantwoord. Als sollicitant is het beter om een sturende vraag te stellen: “ik ben op zoek naar een functie als……., hoe kan jij me helpen deze functie te vinden?”

Een andere valkuil is vinden dat recruiters beter hun best moeten doen om jou te helpen of om op je sollicitatie te reageren. Uiteraard, mag je deze verwachting hebben en ja, deze verwachting is in vele gevallen terecht. Echter, jij zoekt een baan. Niet die recruiter. Dus help jezelf, door de recruiter te bellen en aan te sporen zijn/haar best voor je te doen. En als dat niet lukt, stel dan je verwachting bij.

Een laatste valkuil, die ik wil benoemen is hoe je als sollicitant soms te veel je best doet om te passen op een functie. In je CV, je brief of je gesprek. Weet, dat jij ook mag kiezen. En dat het je vooral gaat helpen om dat te beseffen. Dus stel vragen terug, ben kritisch in je zoektocht en bepaal je eigen waarde. De ander (je nieuwe werkgever) moet ook passen bij jou!

 

VOORBEREIDING

Voordat je je eerste brief uitstuurt, is het heel belangrijk, dat je weet waarom je solliciteert. En wat de functie betekent. En binnen welke context. Het is heel belangrijk, dat je weet wat je doet. Dan is de kans op die uitnodiging vele malen groter. Schieten met hagel, is niet gewenst. Krijg je die uitnodiging? Zorg dan, dat je weet bij wie je aan tafel komt te zitten. Zorg, dat je weet wat de functie inhoudt, of dat je de juiste vragen hebt bedacht om te stellen tijdens het gesprek. Bereid je voor op vragen, die je gaat beantwoorden. En zoek informatie op over het bedrijf, waar je voor bent uitgenodigd. Laat zien, dat je het serieus meent.

 

Weet ook wat je zelf waard bent. Het gaat namelijk om jou!

 

NETWERK

Eén van de belangrijkste sleutels tot succesvol solliciteren. Via via ergens binnen komen, is nog steeds nummer 1 van het vinden van een baan. Zorg, dat je de juiste mensen kent, die jou helpen in jouw proces. Hulp bij sollicitatievaardigheden, ingangen bij bedrijven, informatief omtrent de arbeidsmarkt, je motivator en uithuilbuddy. Iedereen, die een bijdrage kan leveren in dit proces is jouw netwerk. En vergeet niet, om iets terug te doen!

 

HOUD HET LEUK

Dit is mijn laatste sleutel die ik hier wil benoemen. Solliciteren wordt soms ervaren als een verplichting. Als iets, wat je liever niet doet. Als iets wat je liever wilt voorkomen, etc. Toch kan solliciteren ook leuk zijn. Dat ene gesprek, kan je veel nieuwe inzichten geven of een energieboost. Het feit, dat je dingen leert over jezelf, of dat je meer leert over de arbeidsmarkt. Doe vooral dat waar je goed in bent en schakel de hulp in van anderen om je te helpen met die activiteiten waar je minder goed in bent, of wat je energie kost.

Ik geef diverse trainingen, waaronder LinkedIn trainingen. Ik zeg altijd: “ik zie het als één grote speeltuin. Ik probeer dingen uit en ben benieuwd naar wat er gebeurd. En dat is zo leuk om te ontdekken.”

Als het moment komt, dat je niet gemotiveerd bent en je energie laag, of dat de onzekerheid toeslaat, stap er dan even uit. Doe dan iets anders. Vraag dan om hulp of om een peptalk. Krijg je een afwijzing? Zorg dan, dat je de tijd neemt om dit te verwerken. Ga dan niet nog meer dezelfde dingen doen, die leiden tot nog meer afwijzingen. Sta dan stil, kom erachter wat niet goed ging en trakteer jezelf op iets leuks. Houd het leuk! Dat maakt van jou een leuker mens en dat gaat je helpen als je gesprekken voert.


Mijn kandidaat had elke sleutel onder de knie. Hij behield focus, maakte keuzes, stelde haalbare doelen, nam zijn tijd en investeerde in zichzelf (o.a. door mij in te zetten als zijn jobcoach :-)), was de regisseur, bereidde elke sollicitatie voor, zette zijn netwerk in en haalde plezier uit het solliciteren. Ik zag aan hem, naarmate de tijd vorderde hoeveel meer we lachten en hoe hij groeide.

 

Dus ja: iedereen kan de beste sollicitant worden. Houd je aan de sleutels van succesvol solliciteren en je boekt resultaat.

 

Wil je mij in je netwerk? Wil je meer leren over solliciteren? Wil je beter weten welke keuzes je moet maken? Wil je een sparringpartner of een motivator? Hulp nodig bij het stellen van de juiste doelen? Beter met je tijd om gaan?

 

Ik sta klaar voor je!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0