03. juni 2019
In mijn laatste artikel had ik een kleine cliffhanger benoemd. Ik beschreef een gesprek met een kandidaat van mij, die meerdere sollicitaties had lopen en hierdoor keuzestress ervaarde. Ik vroeg hem: “ Hoe komt het dat jij zo succesvol aan het solliciteren bent?”. Hij wist het antwoord niet, ik wel. Hij hield zich aan de sleutels van succesvol solliciteren.

20. mei 2019
"Wat doe je nu als loopbaancoach?" Dat is een vraag, die ik me zelf regelmatig stel, ook al heb ik het dan eigenlijk over mezelf. Sinds 3 jaar ben ik zelfstandig professional. Naast mooie opdrachten bij organisaties als interim adviseur, het geven van LinkedIn trainingen en CV trainingen aan verschillende groepen, heb ik alweer meer dan 60 mensen individueel begeleid naar een nieuwe uitdaging. Vaak met de winst van een nieuwe baan tot gevolg tijdens of vlak na het traject. Al stel ik altijd

06. mei 2019
Er is iets met loyaliteit, wat ons allemaal op gezette tijden vreselijk in de weg zit. Wat is dat toch? Die wens om een ander trouw te zijn, om braaf bevelen op te volgen en altijd afspraken na te komen, boven de eigen wensen. Altijd liefdevol te willen zijn naar die belangrijke mensen om ons heen. Of andersom, extreme loyaliteit eisen van anderen aan jezelf.